Kiropraktiikka

Mitä kiropraktiikka on?

Kiropraktikko on terveys- ja hyvinvointialan ammattilainen, joka on erikoistunut hoitamaan kipuja, kuten alaselkä- ja niskakipuja.

Kiropraktikoilla on yliopistokoulutus, joka kestää 4-5 vuotta.

Suomessa kiropraktikoiden toimintaa valvoo Valvira, joka pitää huolen siitä, että olet ammattitaitoisissa käsissä.

Jos en pysty auttamaan sinua vaivasi kanssa, en jätä sinua neuvottomaksi, vaan kerron mihin sinun kannattaa mennä seuraavaksi.

Milloin kannattaa tulla vastaanotolle?

  • Et tiedä, mitä tehdä kivullesi.
  • Kipu rajoittaa elämääsi ja harrastuksiasi.
  • Oireesi eivät tunnu menevän itsestään ohi.
  • Kipu ja oireesi pahenevat.

Mitä kiropraktikon vastaanotolla tapahtuu?

Haastattelu:
Aloitan tapaamisen aina haastattelulla jossa perehdyn sinuun, taustaasi ja tavoitteisiisi. Haastattelun tarkoituksena on saada hyvä kokonaiskuva hyvinvoinnistasi, oppia ymmärtämään sinua ja vaivaasi paremmin sekä käydä läpi mitä haluat hoidon avulla saavuttaa.

Tutkimus:
Haastattelua seuraa tutkiminen. Teen muutamia testejä, käymme läpi liikkeitä ja testaamme, mikä sattuu ja mikä ei. Katsomme myös mistä voimme lähteä harjoitteiden kanssa liikkeelle.

Haastattelun ja tutkimuksen pohjalta luon sinulle yksilöllisen hoitosuunnitelman.

Hoito:
Hoidon sisältö riippuu täysin vaivastasi ja tavoitteistasi. Käynti yleensä sisältää käsittelyä, kuten nivelten manipulaatio- ja mobilisointitekniikoita ja harjoitteiden tekemistä. Pitkäaikaisen hyödyn saamiseksi räätälöin sinulle harjoitusohjelman, joka voi sisältää myös valmennusta. Annan myös vinkkejä, miten voit itse parhaiten hoitaa itseäsi ja edistää terveyttäsi käynnin jälkeen.

Kiropraktiikka etänä:

Vaihtoehtona löytyy myös etätapaaminen. Käsin tehtyä hoitoa en tietenkään pysty etänä tarjoamaan, mutta tärkeintä kivun hoitamisessa on se mitä voit tehdä itse. Autan sinua ymmärtämään mistä kipusi johtuu ja annan neuvoja omatoimiseen kivun hoitamiseen. Katsomme yhdessä videokeskustelun avulla liikkeitä joista lähteä kuntoutuksessa liikkeelle ja luon harjoitusohjelman sinun tilanteeseen sopivaksi.⁣

Etäkonsultaatiokuva

Tule ottamaan kivuistasi selvää!

Voit myös ottaa yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close